2017-02-10

Low-cost revolucija 2017?

Osnivač Norwegian Air-a, Bjorn Kjos, izjavio je CNN-u da se nada da će njegova aviokompanija uskoro okončati partnerski dogovor sa drugim niskobudžetnim aviokompanijama, otvarajući time ogromnu mrežu povoljnih letova za putnike.

U toku su već planovi za partnerstvo sa Ryanair-om i Kjos se nada da će dogovor biti postignut pre kraja ove godine, čime će biti otvoren put za dalja partnerstva sa ostalim aviokompanijama. Ukoliko se postigne dogovor, to će omogućiti putnicima da veoma lako rezervišu povezane letove na jednoj karti, što će garantovati veću bezbednost, udobnost i potencijalno nižu cenu karte.

Trenutno, Norwegian Air je jedina evropska low-cost aviokompanija koja ima dugolinijske letove, uključujući destinacije u SAD, Aziji i Karibima, veze koje bi mogle da otvore nove mogućnosti za ostale aviokompanije.

Za sada se pregovori vode samo među evropskim aviokompanijama, iako se ovo u budućnosti može promeniti jer Norwegian Air nastavlja svoju ekspanziju u SAD. U međuvremenu, očekuje se objavljivanje transatlantskih letova iz ove aviokompanije, koji su ponovili obećanje dato u septembru 2016 godine da će transatlantski let po ceni od 69 dolara postati stvarnost.

More news

2017-07-21

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
2017-06-28

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.
2017-03-27

Kreće transatlantski low-cost avio prevoznik “LEVEL”!

International Airlines Group (IAG), holding kompanija British Airways-a, Iberia-e, Vueling-a i Aer Lingus-a, u junu će pokrenuti transatlantskog avio prevoznika pod imenom „Level“.
2017-02-10

Low-cost revolucija 2017?

Novi savez low-cost aviokompanija bi mogao da uzdrma avio putovanja u Evropi pre kraja 2017. godine.
2014-06-30

Najzanimljiviji ili najdosadniji film koji možete gledati u avionu?

Putnici koji lete British Aiwaysom uskoro će moći da se "zabave" uz film koji prikazuje svaki pređeni metar voza koji putuje kroz Norvešku i to u usporenom maniru.