2014-02-26

Pogledajte koliko su izdržljivi moderni avioni

Šta se dešava kada 120 tona težak Boeing 767 prilikom sletanja odmah iznad piste naleti na izuzetno ozbiljnu turbulenciju?

Ovaj video pruža nam uvid u neverovatnu snagu modernog inženjeringa. 

Pogledajte kako se krila aviona krive i uvijaju pod pritiskom turbulencije dok pilot pokušava da bezbedno sleti na pistu. 

Vetrovi koji su šibali preko piste tokom ovog sletanja činili su to brzinom od 65 kilometara na čas ali se zahvaljujući modernom dizajnu i korišćenju najsavremenijih materijala i tehnika avion ipak potpuno bezbedno prizemljio. 

Sledeći put kada se budete nalazili u avionu možete biti sigurni da vaš avion bez ikakvih problema može da izdrži i najjače turbulencije koje mogu da ga zadese.

Source: B92

More news

2017-07-21

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
2017-06-28

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.
2017-03-27

Kreće transatlantski low-cost avio prevoznik “LEVEL”!

International Airlines Group (IAG), holding kompanija British Airways-a, Iberia-e, Vueling-a i Aer Lingus-a, u junu će pokrenuti transatlantskog avio prevoznika pod imenom „Level“.
2017-02-10

Low-cost revolucija 2017?

Novi savez low-cost aviokompanija bi mogao da uzdrma avio putovanja u Evropi pre kraja 2017. godine.
2014-06-30

Najzanimljiviji ili najdosadniji film koji možete gledati u avionu?

Putnici koji lete British Aiwaysom uskoro će moći da se "zabave" uz film koji prikazuje svaki pređeni metar voza koji putuje kroz Norvešku i to u usporenom maniru.