2014-04-02

Wizz air smanjuje beogradsku flotu

Aviokompanija Viz er (Wizz air) saopštila je da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova.

Kompanija je navela da će na taj način biti izgubljeno više od 130.000 sedišta i preko 700 letova u 2014. godini.

Niskotarifna aviokompanija Viz er saopštila je da će prepoloviti svoje kapacitete u Beogradu gašenjem niskotarifnih linija prema Oslu (Torp) i Briselu (Šarlroa) i smanjenjem broja letova ka drugim destinacijama, nakon što su aerodromski troškovi porasli za 40 posto čime je beogradski aerodrom postao najskuplji u Viz erovoj mreži letova. 

Beogradske linije ka Oslu i Briselu biće prekinute od 6. maja, a putnicima koji imaju rezervacije na ovim linijama biće ponuđena puna refundacija. 

Viz erova baza u Beogradu je otvorena 2010. godine sa jednim avionom Erbas A320 i pet linija, podseća se u saopštenju u kojem se dodaje da su srpski putnici brzo prihvatili ponudu niskih cena i popularne destinacije, a aviokompanija je ubrzo povećala svoju beogradsku flotu dodavanjem drugog aviona, Erbas A320, u 2012. godini, ukupno nudeći do danas 12 međunarodnih linija. 

Podseća se i da je od 2010. promet putnika Viz era sa beogradskog aerodroma porastao za više od 800 posto, na 480.000 putnika u 2013. godini, čime je sveukupni promet porastao za 31 odsto, čineći Viz er pokretačkom snagom rasta broja putnika. 

Viz er ocenjuje da je kontinuirani pristup letovima sa niskim cenama sada ugrožen, kako se navodi, aerodromskim odbijanjem da dalje podstiče niskotarifne letove dostupne svim putnicima. 

Source: B92

More news

2017-11-08

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
2017-09-22

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
2017-09-22

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
2017-07-21

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
2017-06-28

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.