11. 12. 2012.

"Air Berlin" ukida liniju Beč - Beograd

Druga najveća nemačka avio kompanija "Airberlin" će sredinom 2013.godine, u okviru strateškog revidiranja mreže vazdušnih linija, ukinuti letove iz Beča za Beograd.

"Naš cilj je jasan - da u 2013. vratimo 'Airberlin' u zonu profitabilnosti", objavio je Volfgang Prok-Shauer, direktor za strategiju i planiranje mreže letova nemačkog avioprevoznika.

Kako se precizira u informaciji, 'Airberlin' unapređuje svoj servis prema Istočnoj Evropi iz svoje centrale u glavnom gradu Nemačke", i kao rezultat toga servis iz Beča prema Sofiji, Bukureštu i Beogradu, više neće biti u ponudi kao stalni letovi iz glavnog grada Austrije, već će uglavnom biti prebačeni na Berlin.

Kompanija će, navode se dalje, imati letove iz Berlina prema devet destinacija u Istočnoj Evropi, i to prema Varšavi, Krakovu, Gdanjsku, Moskvi, Sankt Petersburgu, Kaliningradu, Budimpešti, Sofiji i Bukureštu, dok uvođenje rute Berlin -Beograd nije u planu.

Airberlin sada ima 12 letova nedeljno za Beograd.

Izvor: Tanjug

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.