11. 12. 2012.

"Katar ervejz" uvodi liniju Atina - Njujork

Aviokompanija "Katar ervejz" (Qatar Airways) će uvesti jedan let dnevno tokom cele godine na relaciji Atina - Njujork, saopštio je u Atini izvršni direktor "Katar ervejza", Akbar Al Baker.

Novi let počeće da saobraća sredinom juna 2013. godine, preneli su grčki mediji izjavu Al Bakera koji je govorio povodom osmogodišnjice poslovanja njegove kompanije u Grčkoj.

Kompanija "Katar ervejz" je sredinom 2005. dodala Atinu u svoju brzorastuću međunarodnu mrežu, uvođenjem non-stop letova iz Dohe za glavni grad Grčke.

"Katar ervejz" leti iz Atine ka 31 evropskoj destinaciji.

"Katar ervejz" trenutno ima flotu od 114 aviona i leti na 121 destinaciji širom Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Azije, Severne i Južne Amerike.

Al Baker je govoreći o globalnoj strategiji širenja poslovanja "Katar ervejza", naveo da je tokom 2012. kompanija obogatila svoj portfolio novim letovima iz Katara ka različitim estinacijama širom sveta, popred ostalog i iz Beograda.

"Katar ervejz "će 5. decembra doći i u Poljsku, čime će uspešno biti zaokružena ova godina za tu kompaniju. "Katar ervejz" je naručio 250 aviona, vrednosti iznad 50 milijardi dolara, uključujući "Boingove" avione tipa "787", "777" i "Erbasove" avione tipa "A350", "A380" i "A320".

Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela globalna mreža "Skajtraks" (Skytrax), "Katar ervejz" je drugu godinu uzastopno dobitnik prestižne nagrade za najbolju avio-kompaniju. 

Takođe, "Katar ervejz" je proglašena najboljom avio-kompanijom na Bliskom istoku već sedmu godinu zaredom, a pobedila je i na ovogodišnjoj dodeli nagrade za najbolje osoblje koju dodeljuje "Skajtraks.

Premium Terminal kompanije na međunarodnom aerodromu u Dohi proglašen je u 2012, drugu godinu zaredom najboljim salonom za putnike prve klase.

Izvor:Tanjug

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.