11. 12. 2012.

"Kvantas" više neće biti onlajn u vazduhu

Australijska aviokompanija "Kvantas" ukida pristup internetu u avionima A380, zbog nedostatka interesovanja putnika.

Usluga je lansirana u martu u avionima A380 na destinacijama za Los Anđeles i London. Samo pet odsto putnika je koristilo internet tokom letova.

Cena pristupa internetu u avionima je iznosila od 10 evra do 35 evra.

Komercijalno ispitivanje je pokazalo da je interesovanje korisnika za bežični internet gotovo zanemarljivo, saopštili su u "Kvantasu".

Razlog je možda što većina aviona A380 te kompanije leti noću i putnici više vole da spavaju nego da surfuju internetom.

Međutim, na zemlji je stanje drugačije. Putnici traže bolju internet konekciju na aerodromima, zbog ćega su iz "Kvantasa" saopštili da će poboljšati svoju WI-FI mrežu.

Izvor: MONDO

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.