29. 01. 2013.

Gde se nalazi najgore sedište u avionu

Najgore sedište u avionu je uglavnom ono koje smo dobili pored čoveka koji ceo let ne prestaje da priča, sa manjkom prostora za noge dok se iza nas promalja plač bebe, međutim, postoje sedišta koja čak i u idealnim uslovima svom korisniku priređuju pravi pakao.

Na svu sreću, sajt SeatGuru pokušao je da identifikuje najgore moguće sedište u avionu kako bismo mogli da ga izbegnemo.

Eksperti sajta koristili su prilično prost sistem, uz pomoć brojnih pisama nezadovoljnih letača uspeli su da identifikuju šta odlikuje najgore moguće sedište u avionu, piše Huffington Post. Brajan Salcburg, generalni menadžer sajta, zaključio je da je u pitanju sedište koje se nalazi u sredini koje ne može da se spusti na samom kraju aviona smešteno između toaleta i loše postavljenog prozora sa držačima za ruke koji se ne pomeraju i manjkom prostora za noge.

Koristeći svoju arhivu mapa rasporeda avionskih sedišta, stručnjaci za sedišta pokušali su da pronađu takvo sedište. Na njihovo iznenađenje, sedište koje je zadovoljavalo sve negativne kriterijume nalazi se vremešnom avionu koji su 80-ih godina osmislili inženjeri u Rusiji, i što je još čudnije - i danas se može videti na nebu. U pitanju je avion Aeroflota. Iako Aeroflot uglavnom u svojoj floti koristi Airbuseve, i dalje je u upotrebi Ilyushin IL 96-300s koji se koristi za prevoz putnika na istok Rusije.

Sedišta u ekonomskoj klasi ovog aviona široka su svega 45,72 centimetra, što je znatno uže od standarda, a u repu aviona sedišta ne mogu da se obore zato što su preblizu toaleta. Iako se ne nalazi u sredini, sedište 38A zadovoljava svaki kriterijum koji će putniku garantovano napraviti pravi pakao od leta.

IZVOR: HUFFINGTON POST

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.