Germanwings

Germanwings GmbH je nemačka niskobudžetna avio-kompanija u vlasništvu Lufthanse. Kompanija, čije je sedište u Kelnu, osnovana je u oktobru 2002. godine, a Beograd je dodat na spisak destinacija 2006.

Glavna čvorišta avio-kompanije Germanwings su na aerodromima u Kelnu, Štutgartu, Hamburgu i Berlinu, dok se baze kompanije nalaze i u Hanoveru i Dortmundu. Kompanija ima oko 1,600 zaposlenih.

Za razliku od većine drugih low-cost avio-kompanija, Germanwings leti isključivo sa glavnih aerodroma iz zemalja u kojima saobraća i trenutno leti na više od 100 destinacija.

U januaru 2013, kompanija Lufthansa objavila je da će većinu svojih letova u kratkolinijskom saobraćaju u Evropi prepustiti Germanwings-u, sa izuzetkom letova iz Minhena i Frankfurta.

Germanwings u ponudi ima tri kategorije karata: Best, Smart i Basic koje putnicima omogućavaju različite pogodnosti, u zavisnosti od cene karte.

Germanwings takođe svojim putnicima pruža i jedinstvenu mogućnost da karte kupuju po specijalnim, niskim cenama, pomoću programa Slepog bukiranja.

Putnik bira grad iz kog leti i kategoriju po kojoj se bira destinacija (na primer: kultura, zabava…) i kupuje povratnu kartu za grad koji mu, po sistemu lutrije, odabere program sa liste gradova koji su smešteni u traženu kategoriju.

Germanwings u svojoj floti ima 38 letelica Airbus A 319, prosečne starosti 7.4 godina. Avioni su različitih kapaciteta i mogu imati 144 ili 150 sedišta.

Germanwings Beograd

Aerodrom Nikola Tesla
+381 11 2094 863
http://www.germanwings.com

Radno vreme:
Od 7h do 19h – Ponedeljak/Nedelja

Oznaka

IATA - 4U
ICAO - GWI