03. 04. 2013.

Jat počeo letnju sezonu

Kompanija "Jat ervejz" saopštila je da će tokom letnje sezone,od 31. marta do 26. oktobra pojačati saobraćaj u regionu, pre svega ka tri destinacije u Hrvatskoj - Dubrovniku, Splitu i Puli, ali i ka Ohridu, Tivtu i Solunu.

"Jat" će za Split poleteti početkom maja sa jednim letom nedeljno i to četvrtkom, a od juna meseca leteće i nedeljom, ponedeljkom i petkom.

Za Pulu "Jat" će saobraćati utorkom, sredom, subotom, i nedeljom, dok će početkom maja poleteti za Dubrovnik i to ponedeljkom, a od juna meseca leteće i sredom, četvrtkom, petkom i subotom.

Kako je najavljeno iz "Jata", ka Ohridu i Solunu, ta kompanija će leteti šest puta nedeljno, a za Tivat i do sedam puta dnevno tokom sezone letnjih odmora.

Zbog interesovanja putnika od početka juna do sredine septembra saobraćaj sa Sarajevom i Skopljem biće obavljan avionom boing 737, umesto ATR-om, sa dvostruko većim brojem mesta.

U saopštenju "Jata" se naglašava da će biti dodatnih frekvencije za Moskvu i Pariz ka kojima je broj letova dupliran, a pojačan je i saobraćaj za Beč i Diseldorf.

Dodaje se i da će kao i prošlog leta "JatW nastaviti da leti ka Đironi u Španiji, a osim sletanja na aerodrom Hitrou, sletaće i na aerodrom Getvik u Londonu, dok će saobraćaj s Maltom biti obavljan od kraja juna do kraja septembra.

"Jat ervejs" naglašava da putnici tom kompanijom od 31. marta do 26. oktobra 2013. iz Beograda mogu da putuju u 33 evromediteranska grada i 22 zemlje i da u toku letnje sezone obavlja saobraćaj sa 261 frekvencijom nedeljno, a u ponudi je i 68 letova sedmično, koje Jat ima u saradnji sa kod-šer partnerima.

Izvor: Beta

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.