05. 03. 2013.

Kabine za spavanje na aerodromu

Presedanje, čekanje ranih jutarnji letova, gubljenje vremena na aerodromu... Mnogi ove trenutke koriste za preko potreban odmor, pa ne čudi to što sve više aerodroma u svojoj ponudi ima i neobičan smeštaj.

Inspirisana japanskim "kapsulama za noćenje", kompanija "Minute  Suites" još 2009. godine postavila je na međunarodnom aerodromu u  Filadelfiji trinaest kabina. Ti minijaturni apartmani dostupni su u  svakom trenu, sedam dana nedeljno, bilo za odmor, san ili rad. U svega  nekoliko metara kvadratnih staju jedan krevet uz koji se dobija čista  posteljina, budilnik, televizor, stočić i stolica, a obezbeđen je i  pristup internetu.

Danijel Solomon, jedan od osnivača kompanije, najavio je za BBC da će  se simpatične kabine za odmor naći od 2014. godine i na drugim  aerodromima, među kojima su svoje smeštajne kapacitete već rezervisali  aerodromi u Dalasu i Čikagu.

Nešto drugačiju verziju aerodromskog smeštaja još od 2007. nude  londonski aerodromi Hitrou i Getvik, u okviru kojih postoje svojevrsni  hosteli kompanije "Yotel". U pitanju su minijaturna zdanja sa  tridesetak privatnih kabina opremljenih automatskim sistemom prijave i  odjave sa naplatom, krevetom, bežičnim internetom, radnim prostorom i  televizorom. Slični apartmani postoje i na aerodromu Shiphol u  Amsterdamu od 2008. godine.

Nemačka kompanija "Napcabs" opremila je aerodrom u Minhenu sličnim  "jedinicama za spavanje", a ovakve spavaonice proizvodi i "Snooze  Cube", kompanija koja je zadužena za miran san putnika na međunarodnom  aerodromu u Dubaiju.

Izvor: Radio 021

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.