15. 01. 2013.

Kako lakše preboleti džet-leg?

Sajt Jet Lag Rooster nudi rešenje onima koji su mnogo u vazduhu kako da džet-leg lakše podnesu. Stručnjaci kažu da je džet leg prirodna reakcija jer naš organizam ima biološki sat i potpuno je neprirodno da se telo u relativno kratkom vremenskom periodu prebacuje u potpuno drugi vremenski sistem. Onda je potrebno da se ponovo fizički i fiziološki sistem sinhronizuju, a to ne podnosi svako baš lako.

Džej Olson sa Univerziteta u Vankuveru kaže da je ceo štos da bi se lakše podnelo dugo putovanje u tome da putnici znaju kada treba da budu budni, a kada da izbegavaju svetlo i po mogućnosti malo odspavaju. Na njegovom sajtu jednostavno unesete podatke o vašim letovima u narednom periodu, a onda besplatno dobijete plan aktivnosti kako da sve to lakše podnesete.

Ukoliko želite plan vam može stići i na vaš mejl kako bi ga imali u telefonu tokom puta. Olson tvrdi da je njegova metoda veoma efikasna i da već ima puno pisama zahvalnosti od "svetskih putnika".

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.