03. 02. 2014.

Kako ofarbati Boeing 777 za dva minuta

Kompanija Emirates sažela je u dva minuta kako izgleda dvonedeljno menjanje boje na avionu i podelila ga sa svojim putnicima.

Ova aviokompanija ima najveći hangar za farbanje aviona, dvostruko veći od fudbalskih stadiona, a da bi se prefarbao jedan Boeing 777 potreban je tim od 30 ljudi.

Proces traje dve nedelje, a radi se bez prestanka, 24 sata dnevno.

"Ne radi se samo o ulepšavanju aviona. Boja mora da izdrži ekstremne vremenske uslove, a ukoliko je sloj boje ispravno postavljen onda to poboljšava aerodinamiku i štedi gorivo", kazao je Adel Al Redha, potpredsednik Emiratesa i šef operativnog odeljenja.

Izvor: B92

Ostale vesti

27. 03. 2017.

Kreće transatlantski low-cost avio prevoznik “LEVEL”!

International Airlines Group (IAG), holding kompanija British Airways-a, Iberia-e, Vueling-a i Aer Lingus-a, u junu će pokrenuti transatlantskog avio prevoznika pod imenom „Level“.
10. 02. 2017.

Low-cost revolucija 2017?

Novi savez low-cost aviokompanija bi mogao da uzdrma avio putovanja u Evropi pre kraja 2017. godine.
30. 06. 2014.

Najzanimljiviji ili najdosadniji film koji možete gledati u avionu?

Putnici koji lete British Aiwaysom uskoro će moći da se "zabave" uz film koji prikazuje svaki pređeni metar voza koji putuje kroz Norvešku i to u usporenom maniru.
27. 06. 2014.

"Adria Ervejz" uvodi "last minute" karte

"Adria Ervejz" uvodi jeftinije "last minute" karte na više svojih redovnih linija, za sve putnike koji odluku o putovanju donose u poslednji trenutak.
02. 04. 2014.

Wizz air smanjuje beogradsku flotu

Aviokompanija Viz er (Wizz air) saopštila je da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova.