10. 02. 2017.

Low-cost revolucija 2017?

Osnivač Norwegian Air-a, Bjorn Kjos, izjavio je CNN-u da se nada da će njegova aviokompanija uskoro okončati partnerski dogovor sa drugim niskobudžetnim aviokompanijama, otvarajući time ogromnu mrežu povoljnih letova za putnike.

U toku su već planovi za partnerstvo sa Ryanair-om i Kjos se nada da će dogovor biti postignut pre kraja ove godine, čime će biti otvoren put za dalja partnerstva sa ostalim aviokompanijama. Ukoliko se postigne dogovor, to će omogućiti putnicima da veoma lako rezervišu povezane letove na jednoj karti, što će garantovati veću bezbednost, udobnost i potencijalno nižu cenu karte.

Trenutno, Norwegian Air je jedina evropska low-cost aviokompanija koja ima dugolinijske letove, uključujući destinacije u SAD, Aziji i Karibima, veze koje bi mogle da otvore nove mogućnosti za ostale aviokompanije.

Za sada se pregovori vode samo među evropskim aviokompanijama, iako se ovo u budućnosti može promeniti jer Norwegian Air nastavlja svoju ekspanziju u SAD. U međuvremenu, očekuje se objavljivanje transatlantskih letova iz ove aviokompanije, koji su ponovili obećanje dato u septembru 2016 godine da će transatlantski let po ceni od 69 dolara postati stvarnost.

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.