11. 12. 2012.

Novi "erbas A350" u vazduhu 2013.

"Erbas" (Airbus) je završio glavnu montažu i sistemsko povezivanje prvog probnog aviona A350 XWB MSN-00 i najavljuje da će prvi probni let obaviti sredinom 2013. godine.

Iz "Erbasa" kažu da je u glavnoj montažnoj hali uspešno obavljeno uvođenje električne energije u trup i krila aviona, i da je sledeći korak testiranje hidraulike, a do kraja godine trebalo bi da bude završena i kompletna instalicija za električno napajanje celog aviona.

Nakon izlaska iz montažne hale novi model aviona proći će kroz seriju testova, proces sertifikacije, biće mu ugrađeni motori i farbanjem će dobiti svoj finalni izgled, najavljuju iz sedišta kompanije u Tuluzu.

"Erbas" je konzorcijum za proizvodnju putničkih aviona koji je deo je većeg koncerna pod imenom Evropski konzorcijum za izradu aviona, vojne i svemirske opreme (EADS). Nastao je zajedničkom saradnjom Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Nemačke i Španije.

Izvor:Tanjug

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.