Pegasus Airlines

Pegasus Airlines logo.svgPegasus Airlines je niskotarifna avio-kompanija sa sedištem u Istanulu u Turskoj. Kompanija iz Beograda leti od 2013. godine.

Pegasus Airlines je osnovana kao avio-kompanija za čarter letove 1990. godine, a 2005. godine transformisana je u low-cost kompaniju. Danas je Pegasus Airlines druga po veličini avio-kompanija u Turskoj.

Vlasnik Pegasus Airlines-a je Esas Holding, jedan od vlasnika Air Berlin-a. Upravo zbog toga ove dve kompanije imaju blisku saradnju i kodšer (code share) sporazume.

Pegasus Airlines takođe ima kodšer dogovore i sa Azerbaijan Airlines-om, IZair-om and KLM-om.

Na letovima Pegasus Airlines-a, kao i na letovima skoro svih low/cost avio-kompanija, hrana i piće se naplaćuju. Kompanija, međutim, svojim putnicima nudi mogućnost sakupljanja nagradnih poena kroz program Pegasus Plus.

Nakon svakog leta, putnik dobija određen broj poena, a vrednost svakog poena je jedna turska lira. Sakupljenim poenima putnici mogu plaćati aviotaksi, dodatne usluge na aerodromima ili tokom leta.

U svojoj floti, Pegasus Airlines ima 41 Boeing 737-800s avion i dva Boeing 737-400s aviona, prosečne starosti 3.6 godina. Sve letelice imaju kabine koje nisu podeljene na klase.

Avio-kompanija Pegasus Airlines leti na preko 100 destinacija u Turskoj, Evropi, Bliskom istoku, Iranu i Persijskom zalivu, Kavkaskom regionu, Ukrajini, Rusiji i Kazahstanu.

Pegasus Airlines Beograd

Fly Fly Travel
Aerodrom Nikola Tesla
+381 11 2286 400
http://www.flypgs.com/

Radno vreme:
Od 7h do 20h – Ponedeljak/Nedelja

Oznaka

IATA - PC
ICAO - PGT