26. 02. 2014.

Pogledajte koliko su izdržljivi moderni avioni

Šta se dešava kada 120 tona težak Boeing 767 prilikom sletanja odmah iznad piste naleti na izuzetno ozbiljnu turbulenciju?

Ovaj video pruža nam uvid u neverovatnu snagu modernog inženjeringa. 

Pogledajte kako se krila aviona krive i uvijaju pod pritiskom turbulencije dok pilot pokušava da bezbedno sleti na pistu. 

Vetrovi koji su šibali preko piste tokom ovog sletanja činili su to brzinom od 65 kilometara na čas ali se zahvaljujući modernom dizajnu i korišćenju najsavremenijih materijala i tehnika avion ipak potpuno bezbedno prizemljio. 

Sledeći put kada se budete nalazili u avionu možete biti sigurni da vaš avion bez ikakvih problema može da izdrži i najjače turbulencije koje mogu da ga zadese.

Izvor: B92

Ostale vesti

27. 03. 2017.

Kreće transatlantski low-cost avio prevoznik “LEVEL”!

International Airlines Group (IAG), holding kompanija British Airways-a, Iberia-e, Vueling-a i Aer Lingus-a, u junu će pokrenuti transatlantskog avio prevoznika pod imenom „Level“.
10. 02. 2017.

Low-cost revolucija 2017?

Novi savez low-cost aviokompanija bi mogao da uzdrma avio putovanja u Evropi pre kraja 2017. godine.
30. 06. 2014.

Najzanimljiviji ili najdosadniji film koji možete gledati u avionu?

Putnici koji lete British Aiwaysom uskoro će moći da se "zabave" uz film koji prikazuje svaki pređeni metar voza koji putuje kroz Norvešku i to u usporenom maniru.
27. 06. 2014.

"Adria Ervejz" uvodi "last minute" karte

"Adria Ervejz" uvodi jeftinije "last minute" karte na više svojih redovnih linija, za sve putnike koji odluku o putovanju donose u poslednji trenutak.
02. 04. 2014.

Wizz air smanjuje beogradsku flotu

Aviokompanija Viz er (Wizz air) saopštila je da smanjuje beogradsku flotu zbog preskupih aerodromskih troškova.