01. 03. 2013.

Putnicima u avionu najviše smeta...

U jednom istraživanju koje je napravljeno u Americi putnici avio kompanija su kao najveći problem prijavili nedovoljno prostora za noge između sedišta.

U anketi u kojoj je učestvovalo više od 2.000 ispitanika najčešći prigovor bio je da se usled nedovoljnog prstora za noge putnici osećaju skučeno, a na toj listi su se našli još i neudobna sedišta, skupe takse, odlaganjhe letova i redovi prilikom sigurnosnih provera.

U anketi koju je sproveo sajt TripAdvisor, nedostatak prostora za noge je zauzeo suvereno prvo mesto sa ukupno 38% glasova, međutim iako im to najviše smeta putnici nisu bii spremni da plate mnogo više za veći komfor, prenosi "Telegraf".

Kada im je postavljeno pitanje koliko bi novca bili raspoloženi da potroše za veće i udobnija sedišta skoro 85% ispitanika reklo je da bi to bio iznos manji od 25 dolara.

Takođe, izgleda da je i cena leta vrlo bitna za Amerikance jer je 87% ispitanih odgovorilo da bi se odreklo zabave i ostalih pogodnosti ukoliko bi cena karte bila znatno jeftinija. Međutim, pristup internetu tokom leta je prilično popularan, jer je četvrtina anketiranih izjavila da bi volela da leti kompanijom koja obezbeđuje tu uslugu, a 37% anketiranih je izjavilo da im je korišćenje interneta tokom leta neophodno.

Zanimljivo je i to da je zanemarljivo mali broj anketiranih kao najveći problem izabrao nestašnu malu decu tokom leta.

Prošle godine kompanije "Izidžet" i "Rajaner" su okarakterisane kao najgore kada se radi o prostoru za noge u anketi sprovedenoj u Engleskoj u novembru prošle godine, jer se ispostavilo da imaju najmanji prostor za noge između redova.

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.