07. 04. 2013.

Qantas: Bez slanine u avionu

Australijski avioprevoznik Qantas sklonio je svinjetinu sa menija na letovima ka Evropi nakon što je ušao u partnerstvo sa bliskoistočnom kompanijom Emirates.

Na evropskim letovim neće biti služena hrana i proizvodi koji sadrže svinjetinu, jer se ova namirnica smatra “nečistom” i zato je zabranjena u islamu.

Svi obroci pripremani u prvoj, biznis i ekonomskoj klasi takođe će biti pripremani bez alkohola, koji je strogo zabranjen u islamu.

S druge strane, Qantas će ponuditi tradicionalno bliskoistočno meze i imaće arapske prevode upozorenja i objava pred početak i u toku leta.

Kompanija već ne nudi svinjetinu i alkohol na letovima ka Indoneziji, koja je takođe većinski muslimanska zemlja.

Qantas putnici koji idu u bilo koji evropski grad sada lete preko Dubaija, umesto preko Singapura, kako je ranije bilo u partnerstvu sa British Airways kompanijom.

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.