26. 12. 2012.

Rajaner vazdušna baza u Zadru

Hrvatska će izdvojiti 1,4 miliona evra za osnivanje vazdušne baze niskotarifnog avio prevoznika "Rajanera" (Ryanair) u Zadru, u aprilu 2013. godine.

To će biti prva vazdušna baza irske niskotarifne aviokompanije na prostoru bivše Jugoslavije, objavljeno je na sajtu EX YU aviation news.

Polovinu navedene sume će, kako se navodi, obezbediti Hrvatska turistička organizacija, a ostatak lokalne gradske vlasti i zainteresovane kompanije.

Pored postojećih devet linija na kojima "Rajaner" leti iz Zadra u toku letnje turističke sezone, u planu je i uspostavljanje nekoliko novih linija.

Kompanija planira da na letovima iz Zadra zaposli 40 lokalnih stanovnika, među kojima 10 pilota, a ostatak zaposlenih činiće članovi posade i mehaničari.

Izvor: Tanjug

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.