08. 04. 2013.

Šta nas sve očekuje u avionima u budućnosti?

Veći toaleti za putnike sa viškom kilograma i sedišta koja se okreću samo su neke od stvari koje bi uskoro mogle da se nađu na internacionalnim letovima.

Iako su neke od ideja i dalje samo nacrti, pojedine su već pronašle svoj put do putnika poput televizije uživo uz pomoć bežičnog interneta koju korisnici mogu da gledaju na svojim mobilnim uređajima tokom leta.

Mnoge od inovacija reflektuju promene u načinu na koji putujemo i načinu na koji živimo.

Toalet dizajniran u Nemačkoj pod nazivomBigLavC je prvi koji za cilj ima povećanje prostora i udobnosti za putnike sa viškom kilograma.

Još jedan od noviteta koji bi uskoro mogao da postane stvarnost jesu televizori sa tehnologijom za praćenje pogleda za putnike u prvoj klasi. Ova tehnologija omogućila bi putnicima da kontrolišu svoje sisteme za zabavu samo gledajući u ponuđene opcije.

Kompanija French Zodiac Aerospace smatra da budućnost predstavljaju i sedišta koja se okreću u raspored sličan onome koji postoji u vozovima tako da veće grupe prijatelja mogu bez problema da međusobno komuniciraju bez napuštanja sedišta.

Izvor: B92/News.com

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.