29. 11. 2013.

Zasucite rukave i putujte besplatno

Zbog toga što putovanje mnogima predstavlja luksuz jer nemaju dovoljno novca da sebi priušte obilazak sveta, volonterski turizam je sve popularniji.

Ako volite putovanja, ali vam nedostatak novca stoji kao prepretka na putu, sada možete da putujete besplatno u bilo koji kraj sveta, ali moraćete malo da se pomučite – sve više ljudi pristaje na rad na farmi, u zamenu za besplatan smeštaj.

Mnoge farme, naročito one koje su uključene u različite projekte za očuvanje prirode, pružaju ljudima mogućnost da volontiraju i obavljaju različite poslove na farmi, u zamenu za besplatan smeštaj i hranu. Možda nije hotel sa pet zvezdica, ali ako vam ne smeta da malo isprljate ruke, ovo bi mogla biti dobra prilika da naučite nešto o seoskom životu u različitim krajevima sveta.

Na sajtovima wwoof.net (World Wide Opportunities on Organic Farms) i Growfood, možete pronaći farme koje su otvorene za dolazak volontera. Putem ovih sajtova moguće je i direktno stupiti u kontakt sa domaćinima i dogovoriti sve detalje u vezi sa volontiranjem.

Izvor:Mondo Detaljnije

Ostale vesti

08. 11. 2017.

Kako zarađuju low cost avio kompanije?

Low cost ili niskobudžetne avio kompanije, napravile su revoluciju u letenju onog dana kad su se pojavile pre 42 godine
22. 09. 2017.

Wizz Air lansirao servis za planiranje putovanja – Trip Planer

Wizz Air, najveća low-cost (niskobudžetna) aviokompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, danas pokreće Trip Planner, novu web alatku za pretragu, dizajniranu tako da inspiriše putnike koji još uvijek nisu odlučili na koju sljedeću destinaciju žele da putuju za svoj odmor.
22. 09. 2017.

Do Maroka i nazad za 100 evra - a nema "cake"

Kada su u pitanju egzotične destinacije ( u našem slučaju sve koje nisu Evropa), turističke agencije nas zasipaju ponudama od 1000+ evra, pod obrazloženjem da su u tom aranžmanu najskuplje avionske karte i da se tu ništa ne može. I prihvatala sam to dok nisam krenula da u sopstvenoj režiji organizujem put u Maroko.
21. 07. 2017.

Wizz Air: Ukida se doplata za ručni prtljag

Wizz Air, low-cost aviokompanija, saopštio je da putnici više neće plaćati doplatu za unošenje većeg komada ručnog prtljaga u putničku kabinu na svim letovima od 29. oktobra.
28. 06. 2017.

Wizz Air - novi letovi od kraja oktobra

Low cost avio kompanija Wizz Air odlučila je da poveća broj letova iz Budimpešte do gradova u regionu.